60-jarig bestaan van AVE gevierd in november 2016. Vlnr. Popke Bakker, Jacobien vermeulen, Loes Straatsma, Tineke Funhoff. Foto: Herman de Vries.
Voor meer foto's zie AVE 60 |
Profielfoto Leo Jacobs, gestuurd in september 2016, omdat hij steeds was verhinderd (zie brief. |
|
Reünie van Itai in augustus 2010.
Vlnr Jaap van den Bergh († 2015), Hugo Wertheim, Freddy Borenstajn, Rob Elst, Wim Spoelstra († 2012), Frits van Dam, Hans Dercksen.
Zie bij de dispuutspagina van Itai voor meer foto's |
Reünie openbare school Dinxperlo in 2003.
Willy Lieber (onderste rij midden) organiseerde deze reünie van de klassen uit 1942 van de openbare school van Dinxperlo.
De reünie was bedoeld als herdenking van de gedeporteerde (en veelal vermoorde) joodse leerlingen.
Zie elders.
Kort na deze reünie overleed Willy Lieber.
|
Reünie van Quatre Bières in oktober 2010.
Van links met de wijzers van de klok meegaand zie je op de foto: Erica
Bijlsma, naast haar Hans Griffioen, boven hen staand met bruin jasje Henk
Groen, aan de kop van de tafel Jan Michielsen, Bob van Wagtendonk (met kaal
hoofd), Emile Crombeen en helemaal rechts Piet Schroevers. Foto: Fekke Bijlsma.
Zie elders voor meer foto's van deze reünie. |
Chaos-lid
Ben Mijnheer trouwde in maart 2012 met Maria Gavrilenko in Phoenix, Arizona.
Later in dat jaar organiseerden zij een huwelijksdiner met mede-Chaoten in Amsterdam.
Aan de tafel van voor-links de tafel rond:
Hilda Stafleu, Joop Dornseiffen, Margot van Os-Hendrikse, Berber Santema, Ad van Os (alleen zijn brein), Trudy Kampmeijer, Randi van Delft (de vrouw van Tom Stom), Han Schors, Gert den Herder, Pieter Rijnberg, Lydia Rijnberg en Ruud Gubbels (op de rug gezien).
|
Op 18 juli 2013 was er een reünie van het dispuut Quatre Bières op het landgoed van ex-praeses en ex-opperbrouwer Rob Stoeckart.
Zie elders voor meer foto's
|
|
Gevelsteen van Sint Olav Fekke Bijlsma:
Van een bevriende mede-Haarlemmer, die op de hoogte is van ons Olofspoortverleden, kreeg ik bijgaande foto, die hij ooit in Amsterdam-centrum maakte. Omdat hij de precieze plaats niet had genoteerd heeft hij dat op mijn voorstel gevraagd aan de Vereniging Vrienden van Amsterdamse Gevelstenen. Onno Boers van die vereniging heeft hem geantwoord dat het beeld zich bevindt in de zijmuur (aan het water van de Oudezijds Kolk) van het pand Zeedijk 14. Het is niet en echte gevelsteen, maar een beeld. Het zou zo'n 25 jaar geleden aangebracht zijn door een studentenvereniging, naar de heer Boers meent te weten. Als dat al juist is, gaat het zeker niet om onze Olofspoort, want die is in 1970 opgeheven en dan zouden we dat zeker geweten hebben en dan zou het stellig vermeld zijn in het boek van Inez van Eijk. Volgens haar heeft men bij de oprichting even gedacht aan de Sint Olofskapel als clubhuis, maar daar vrij snel van afgezien maar de naam voor de vereniging gehandhaafd. Overigens had Erica voordat ze op 17 september naar de borrel ging, in de buurt van de Zeedijk naar het beeld gezocht en het gevonden. Die gevelstenenvrienden hebben overigens een uiterst boeiende website. Met vriendelijke groet, Fekke |