Keizersgracht 784-792

Inhoud

Jaarlijkse borrel voor ex-Olofspoorters

Sinds de reünie van oktober 2001 vindt er elk jaar in september een borrel voor ex-Olofspoorters plaats en wel op Prinsjesdag!

Datum volgende borrel

dinsdag 18 september 2018
van 17.00–ca. 19.00 uur
Plaats: Sociëteit De Kring, Kleine-Gartmanplantsoen 7–9 in Amsterdam. De Kring zit tussen de hoek Leidseplein en de Citybioscoop. (het Atrium wordt verbouwd en is voorlopig niet beschikbaar).

Na afloop (circa 19.00 uur) is er gelegenheid (afhankelijk van niet gereserveerde plaatsen door Kring-leden) gebruik te maken van het restaurant boven de sociëteit.
Bij binnenkomst melden bij portier dat men voor Olofspoortreünie komt. Toegang:zonder bellen eiken houten deur openen en vervolgens de steile trap naar boven en stalen deur openen.

Vorige borrels

Borrel
Aanvankelijk organiseerde de postume Olofspoort na 2001 twee borrels per jaar en wel op de derde donderdag van februari en september. De borrels werden gesponsord door de Universiteit van Amsterdan via de Stichting Reünie en Geschiedschrijving Olofspoort, die ook de Reünie van 2001 had georganiseerd. Toen deze stichting eind 2004 werd opgeheven en de activisten van die stichting om uiteenlopende redenen de organisatie van de borrel wilden staken, boden Willem Setzekorn en Willem de Kler aan om de organisatie over te nemen. Vanaf 2005 zetten zij de borrels voort, zij het slechts een keer per jaar en wel op Prinsjesdag, de derde DINSDAG van september. Na aanvankelijke verwarring over de nieuwe datum loopt deze borrel vrij goed. In 2011 en 2017–2018 was het Atrium niet beschikbaar op Prinsjesdag, maar Willem Setzekorn kon dank zij zijn lidmaatschap van De Kring de borrel daarheen verplaatsen.