Keizersgracht 784-792

Terug naar Voorpagina

Disputen

Oefening BAART Kunst

Oprichtingsdatum

8 februari 1963. Zie de notulen van de oprichtingsvergadering voor details.

Leden

Zie ook Ledenlijst 1965

Beschermheer

Gerard (Kornelis van het) Reve.

Lustrum op 8/2/2018

baart55Op die datum werd een boek over Baart gepresenteerd tijdens een bijeenkomst aan de Oude Turfmarkt. Zie persbericht van de UvA voor meer bijzonderheden.

Baartboek is uit

frits Op 29-01-2018 kwam het Baartboek van de drukker, een terugblik in publicaties uit de sixties van de leden van het studentendispuut van die naam, voorzien van illustraties. Schrijven, publiceren, zich manifesteren en soms ook studeren waren de belangrijkste drijfveren van hen. Intussen hebben ze met zijn allen bijna een volle Billy bij elkaar weten te produceren. Het lid Frits Boer, de drijvende kracht achter het geheel, opende de eerste doos en bladerde opgewekt het boek door. Op 8 februari, de stichtingsdag van het dispuut, verschijnt het boek officieel en is dan voor een ieder te koop voor € 24,95. Zie ook AUP.
Je ziet hier Frits Boer in een speciaal voor de gelegenheid heringerichte studentenkamer omstreeks 1965 (maar wat is er eigenlijk veranderd aan studentenkamers sinds die tijd?). In tweede instantie werd besloten dat een opgeruimde aanblik misschien meer van toepassing was en is de chaos (rommelzooi?), waaronder een schuiftrompet en serviesgoed van velerlei herkomst, buiten beeld gebleven.
Tekst en foto: Theo Capel.

Jubileumartikel in Folia

Zie Artikel in Folia door Dirk Wolthekker.

Boekbespreking Baart 55 in Spui 25

b55 Onder de titel De ontregelende jongens van Baart bespreekt het UvA-alumniblad Spui 25 het jubileumboek van Baart. Een en ander is geïllustreerd met Baart-foto's uit de jaren 60.


Varia

Voetbalelftal Baart

voetbal baart
Het Baart-elftal speelde op 24 juni 1966 tegen Nisita, dispuut van het Amsterdams Studenten Corps, op een terrein in Amsterdam Sloten. Uitslag onbekend, maar vermoedelijk winst voor Baart dank zij keeper Bert Aalbers.
Staande vlnr: Nisita-speler, Theo Capel, Jan Suurland, Hans Knegtmans, Bert Aalbers (lid van het dispuut IUT en een bevriende volleyballer, die als doelverdediger voor Baart dienst deed), Frits Boer, Nico Scheepmaker (arbiter, zie wikipedia), Jan Donkers, Gerard K. van het Reve (coach).
Zittend of liggend vlnr: Fridjof Laroo, Jan Jansonius, John Jansen van Galen, Bert Vuijsje, Jos Faber, Rogier Proper.
Klik de foto aan voor een vergroting.