Duco van Weerlee

3 februari 1939–20 mei 2018.
Duco werd in 1959 lid van de Olofspoort en van het dispuut Halewijn, later Oblomov. Van 20-03-1965 tot 15-10-1966 was hij redacteur van Propria Cures. In 1979 schreef hij ter gelegenheid van de eerste reünie twee artikelen in de Volkskrant. Zie aldaar een In Memoriam van Peter de Waard.
Inez van Eijk: Hij publiceerde naast Propria Cures ook in NRC-Handelsblad. Hij was vooral bekend om zijn korte verhalen over Indonesië, met name over Bali waar hij lange tijd woonde.
Zie ook foto 556.

Medealumnus en ex-PC-redacteur Bob Polak:

Als je net abonnee bent van Propria Cures, dan maak je een zgn Eerste Redactie mee, want om de haverklap vernieuwt die redactie zich sinds 21 januari 1890 volgens het zgh coöptatiesysteem.
Mijn Eerste Redactie bestond in augustus 1965 uit Bram de Swaan, Jan Donkers, Duco van Weerlee en Karel Soudijn. De Swaan was duidelijk iemand van schon da gewesen, het zgn. genie, maar in feite een bloedeloze Wichtigmacher,
Donkers was de opportunist. Zette zich toen tegen provo af, maar zit al decennialang in elk forum en elke documentaire met zijn gladde babbels over Provo. Soudijn schreef af en toe een gedichtje zoals er altijd wel iemand in de redactie van PC zit die mee mag doen. Maar dan... Onze held was in 1965-1966 natuurlijk Duco van Weerlee. Die bleek niet alleen een homo (alleen al dat woord 'homo'; daar had ik nog nooit van gehoord in augustus 1965), had kritiek op het Cuba van Castro, maar hij was ook volop actief binnen Provo. Van Weerlee was zelfs kandidaat voor de Gemeenteraad. Dat ging De Swaan en Donkers te ver. Binnen anderhalf jaar hadden ze Duco van Weerlee uit de redactie geknikkerd.
In zijn plaats kwamen Peter van Heerden (de broer van) en Hans Vervoort. Tel uit je winst als abonnee in 1966!
Terug